Меню Търсене

Свети Влас Новата перла на Българското Черноморие

Възможности

  • Курорт
  • Град
  • Скали
  • Море

Свети Влас е новата перла на Българското Черноморие, който през последните две десетилетия коренно промени облика си, най-вече в инфраструктурно отношение и успя да придобие световна слава с модерното си яхтено 1238963_10203584940048702_1197134448_nпристанище.Намира в полите на най-източната част на Стара планина, точно на брега на морето. Свети Влас заема северната част на несебърския залив и се намира на 10 километра от общинския център Несебър, съвсем близо до най-големия български курорт Слънчев бряг и на 38 км от международното летище Бургас. Местоположението на Свети Влас го определя като най-бързо развиващия се и най-живописния курорт на българското Черно море. Далече от големите градове административни центрове, днес Свети Влас е предпочитани място за почивка и релаксация.

Свети ВластУникалната комбинация от море и планина обуславя изключително благоприятния климат в Свети Влас. Pайонът е част от средиземноморската климатична зона, запазен е от северните ветрове, поради което мъглата е изключително рядко явление, а студените дни през зимните месеци са само 26. Важна характеристика на климата е броят на слънчевите дни – 240-260 годишно. Топлото време с прохладен бриз е типично за лятото и началото на есента.

1901440_10203584941448737_9249680_nВъздушните течения между морето и планината създават уникален природен феномен, който пречиства въздуха. Естествения морски бриз в комбинация с кристално чистия въздух създават условия за морско балнеолечение и имат положителен ефект върху болните от бронхиална астма и други белодробни болести. Благоприятния климат е подходящ за целогодишно лечение.

Най-важния елемент от природния потенциал на района е плажната ивица. Целият бряг на Свети Влас е с южно изложение и представлява естествена Pивиера. Плажовете са широки, чисти, покрити с фин златист пясък. Брегът е разделен на три отделни плажа. Най-голям е централния плаж, дълъг около 1000 метра и широк средно 16 метра.

Богатството, с което Природата е надарила региона, заедно с предприемаческия дух на местните хора, са главен стимул за развитие на най-важния икономически отрасъл в региона – туризма. Свети Влас е известен международен туристически център. Всяко лято туристи от цял свят посещават курорта и отнасят в къщи незаличими спомени от приятната си почивка в България.

Тук има многобройни възможности за почивка и забавления. Новопостроените семейни хотели, вили и къщи за гости, предимно 2 и 3 звезди, са сгради с модерна архитектура, които предлагат всички удобства, необходими за вашия пълноценен отдих. Множество приветливи ресторанти, заведения за бързо хранене и кафенета допринасят за приятната атмосфера на г1897658_10203584940248707_1344698900_nрадчето.

Туристическите услуги отговарят на последните тенденции в туризма и се характеризират с висок професионализъм. Поради близостта си с морето, южната зона на Свети Влас е най-атрактивната част от курорта. През последните няколко години зоната се разрастна с множество прекрасни мини-комплекси, запленяващи посетителите със зелените си градини и паркове.

Свети Влас е малък къс от Pая, привличащ туристи от всички краища на света. Това място очарова дори и най-взискателните гости. Традиционното българско гостоприемство пленява и е абсолютна гаранция за приятно изживяване. Тук има и изобилие от възможности за свободното време – водни спортове, ветроходство, морски и планински разходки.

От: Ани Николова

Коментари

Забележителности в Свети Влас
Интересни места около Свети Влас