Меню Търсене

Равда Лято, слънце, море и много, много забавление

Възможности

  • Курорт
  • Селски туризъм
  • Море

Малкото село Равда е разположено между град Несебър и град Ахелой. Разположено е на 28 километра северно от Бургас, само на 1 километър от главното шосе.

След 1924 година в Равда се заселват бежанци от Егейска Македония, те са основно от Куфалово и Бозец, а няколко семейства са от Киркалово, Зорбатово, Баровица, Рамел, Пласничево, Кадиново и Вехти Пазар.

Преди години селището Равда е било известно със своите ученически и младежки лагери . С времето обаче селцето започнала все повече и повече да се развива, докато един ден не станало едно от най- хубавите и удобни места за почивка.

Днес в село Равда обстановката е сравнително приятна и спокойна. Намиращо се на самия бряг на родното Черноморие, то разполага с дълги и широки плажни ивици, със златист и чист пясък, а водата е наистина много бистра . Затова и то е предпочитана дестинация от много семейства с деца през летните месеци, които освен че искат да се порадват на приятна почивка, искат да избягат от голямата лудница в по- големите курорти. Тук има много голям избор от възможности за настаняване и забавления

Освен с богатия избор от ресторанти и механи, които Равда предлага, има и няколко дискотеки, които могат да се погрижат за вашето добро настроение. За любителите на екстремните преживявания тук има много възможности за морски спортове, които те държат на ръба и ти вдигат адреналина до пръскане.

Невероятно удоволствие е да поседнеш на ситния пясък , слънцето да те гали закачливо с топлите си лъчи и да гледаш безкрайния бистро син хоризонт. А когато ти стане много горещо, просто да станеш и да се потопиш в хладките води на нашето море. След дългия ден на плажа, може да седнете в някое от кафенетата по плажната алея и да се освежите със студена напитка. Нощем една кратка разходка по брега на морето с любимия човек , гледайки далечните звезди, които светят като свещички в мрака и слушайки силния шепот на разбиващите се вълни, може да бъде изключително романтично.

Коментари