Меню Търсене

плаж Черноморец Варна плаж Черноморец е курортна местност край кв. Галата на Варна с едноименни къмпинг и хижа.

Възможности

  • Курорт
  • Природа
  • Море

плаж Черноморец е курортна местност край квартал Галата на Варна с едноименни къмпинг и хижа. Намира за на 15 километра южно от Варна. Плаж Черноморец е известен с това име още от седемдесетте години на 20 век.

Плаж Черноморец граничи с курортно селище Фичоза и местността Паша дере. Редовни посетители на плажа е местното население, жителите на град Варна, които обичат природните изживявания са едни от редовните. Край него са разположени бунгала и почивни станции, предимно на предприятия от времето на социализма, както и на държавни институции.

Природата около плажа е непокътната, впечатление правят единствено руините останали от строежите преди 1990 година. Плажът разполага с барбекю, което посетителите, могат да използват.

Един от най-спокойните плажове по Българското черноморие. Ако целите да си дадете почивка от бурното ежадневие и натовареният начин на живот Плаж Черноморец е чудесната дестинация за Вас. Тук определне ще избягате от всичко това. Бунгалата, които са в близост до плажа не могат да се похвалят с лукс, а напротив, точно обратното, доста занемарени са, но за сметка на това са на ниска цена.

Плажната ивица е малка и спокойна сравнително чиста, въпреки че за нея отговарят главно посетителите.

Местността е включена в маршрутите на Българския туристически съюз. От хижа „Черноморец“ тръгват туристически пътеки към защитените територии Ракитника и Лимана, както и към Паша дере и нос Галата. Природата е сравнително непокътната от човешката дейност.

Брегът е стръмен, а крайбрежието се редува от малки пясъчни плажчета с едри скали, попаднали в морето заради свлачищни процеси. В района са разположени и рибарски вили.

Коментари