Меню Търсене

Лозенец Зоната за тотален релакс

Възможности

  • Курорт
  • Природа
  • Море

Лозенец е китно морско селце, разположено на южното Черноморие на територията на община Царево. Намира се на 65 км южно от Бургас и на 7 км от общинския център град Царево.

Курортното селище е известно с хубавите си плажове, с фин пясък, благоприятен микроклимат, чудесна природа и уникална атмосфера, което го прави едно прекрасно място за живеене и почивка.

Освен със своите плажове Лозенец е известен и с нощния си живот и светските личности. В Лозенец купонът не спира. Модерни ресторанти и клубове поддържат парти ритъма през цялото лято. Знаменитостите и известните личности са част от магията на Лозенец.
Лозенец е любимо място за отдих на светския елит в България. Видни наши музиканти, художници, артисти, певци, спортисти и интелектуалци избират Лозенец за свой летен дом и ваканция.

Това е Лозенец – изпълнен с живот, музика, разговори и интелектуални спорове, специфичен амбианс и феерия.
Средните летни температури варират между 21-23 градуса за месеците юни и септември и между 26-28 градуса за юли и август. Измервания сочат, че морската вода в курортното село е една от най-чистите по българското Черноморие, а полезните микроелементи, като магнезий, калций, йод, бром и др., са високо ценени от специалисти от целия свят.

В селцето се организират множество културни прояви. Обикновено се провеждат на площада в центъра. Организират се различни конкурси и концерти на български и чуждестранни групи, както и изпълнения на български фолклорни ансамбли.

В Лозенец се намира църквата „Св. Георги“ – изградена изцяло с дарения. Само на 1 км северозападно от Лозенец непосредствено преди прекрасния плаж на бившия к-г Корал се намира и пещерата Мечата дупка, заобиколена от 2 райски плажчета. Името й се дава преди много години от стари рибари, уловили двойка тюлени (морски мечки) в своите мрежи. В близост до курортното селце се намират и могат да се видят:

  • Национален парк Странджа;
  • Реките Велека, Караагач, Дяволска;
  • Природен резерват Ропотамо – намира се само на 15 км. от Лозенец. За туристите се провеждат екскурзии с лодки по течението на реката всеки ден от седмицата;
  • Село Велика и Ботаническата градина на семейство Серафимови – намира се на 4 км. югозападно от Лозенец, а туристите могат да закупят от предлагащите се растителни видове;
  • Село Резово, крепостта Кастрицион и заливът Силистар – намира се на 25 км. южно от Лозенец, точно на устието на река Резовска, по която минава границата между България и Турция. Селището е най-южната точка по черноморското ни крайбрежие и има богата древна история;
  • Беглик Таш – Българският „Стоун хендж“ – намира се в буферната зона на резерват Ропотамо, на 14 км. от Лозенец.

Коментари