Меню Търсене

Замъкът в Равадиново Влюбен във вятъра Дворецът от приказките

Възможности

  • Селски туризъм
  • Природа
  • Море

На 2 километра от Созопол, навътре в сушата до село Равадиново се издига странна, романтична и величествена постройка. Гледана от въздуха, прилича на кръст, гледана откъм езерото – на детска приказка. Уникалното архитектурно творение се простира върху площ от 20 декара. Към замъка има парк, езеро с лебеди и параклис, който е в процес на строеж. „Влюбен във вятъра“ все още не е напълно завършен, но въпреки това ще ви впечатли с мащабите и оригиналния си дизайн.

След като прекрачите входа на комплекса, ще се озовете в един паралелен свят. Наоколо свободно се разхождат пауни, а въздухът е напоен с аромат на билки и цветя, които тук са в изобилие. Високите кули на замъка, обрасли с бръшлян, ще ви накарат да си припомните приказките на братя Грим. Опитайте се да погледнете на това място с непредубедените очи  на дете и ще се убедите, че посещението на замъка си заслужава.Комплексът е изграден с много фантазия и внимание към детайла. Прекрасната цветна градина е украсена с фонтани, каменни статуи, фигури на птици, воини, русалки… Край езерото можете да изпиете по чаша кафе, да погледате изящните лебеди и дори да ги нахраните. Те не се страхуват от хората и с радост ще ви обкръжат, ако им донесете нещо за хапване.Казват, че в замъка времето тече неусетно. . В комплекса определено има какво да се види и снима, а и е приятно за кратко да се почувстваш като главен герой в приказка – да изкачиш всички стъпала до кулата, за да помахаш тържествено на света, след което да се разходиш бавно из градината и да се полюлееш на люлката в двора в компанията на няколко любопитни пауна…Безценно.

Освен с уникалната си архитектура и поетично име,  замъкът впечатлява и с видимата си прилика със своите „събратя“ в други европейски страни. Основната отличителна черта е, че те са на по 200, а той е на по-малко от 20 години.

Коментари