Меню Търсене

Боровец открива сезона на 13 декември

Банско - Пампорово - БоровецЗимният сезон на Боровец ще бъде официално открит на 13 декември. От управата на планинския курорт обещават на любителите на зимните спортове много повече забавления.

Комплексът ще отвори предстоящия ски сезон с двойно повече писти с мощности за изкуствено заснежаване. Вече и ски център „Ситняково” (“Централен Боровец”) освен ски център „Ястребец” разполага с оръдия за висококачествен технически сняг на всички свои писти. С двойно повече оръдия за изкуствен сняг – общо 160 на брой, и с увеличен капацитет на снегоутъпкващата техника вече се гарантира качествено покритие на около две трети от площта на курорта.

Курортът дава и отлични нови възможности за нощно каране. От този сезон светли през нощта ще бъдат още две писти „Мартинови бараки 4” и „Ротата”, както и долната част на ски път “Ситняково”, с което площта на нощните писти нараства два пъти. Пистите „Мартинови бараки 1, 2 и 3”, „Рила” и „Иглика” също ще бъдат осветени от 18 до 22 часа.

Новите Stash трасета, както и модерните релси, джиб линии и скокове в двата терейн парка в курорта – Сноу Парк Бороспорт в горната част на писта “Попангелов” и Промо Парк Боровец срещу хотел “Рила” в централен Боровец гарантират различно забавление за по-приключенски настроените скиори и бордисти.

Цените на лифт картите се запазват като през миналия сезон. Ранните хотелски резервации за коледните и новогодишните празници в Боровец са в сила до края на ноември. Отстъпките са до 15%.

Провеждането на Европейското първенство по кроскънтри – едно от четирите топ състезания в календара на Европейската атлетическа асоциация, което ще се проведе в Боровец, ще съвпадне с откриването на ски сезона в курорта.

Коментари