Меню Търсене

Почивките в Гърция поевтиняват

Гърция

Гърция

Кризата в Гърция предоставя възможности за по-евтина лятна почивка за българите. Според директора на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов гърците много силно се нуждаят от пари в брой и е въпрос на добри търговски умения да се спазари по-добра цена, като отстъпките могат да стигнат до 50%, съобщава „Стандарт”.

Драганов допълни, че в някои части на Гърция са отчетени близо 70% спад на пътуванията, но това не засяга българския туризъм. Основно отказ от записвания за пътувания има от страна на западноевропейските туристи, които се притесняват да носят големи суми пари в брой. Понастоящем в Гърция се предпочитат туристите, които плащат в брой.

По думите на Драганов българските туристи предпочитат да плащат в брой, а в Гърция не обичат кредитни карти преди още да се стигне до икономическата криза. В малките хотели и частни квартири в Северна Гърция, където българите ходят най-често, и досега предпочитаха да се плаща в брой, коментира Драганов пред „Стандарт”. Според него гръцкият туризъм ще продължи да работи независимо от кризата

Коментари