Меню Търсене

Електронен пътеводител представя Велико Търново

Звук и светлина Велико Търново17 пешеходни туристически маршрута във Велико Търново и региона са част от електронен пътеводител, разработен от Туристическото дружество „Трапезица 1902“ съвместно с Регионалния исторически музей, съобщава БТА.

В изданието е представена подробна карта на всеки един от маршрутите, описание на маркировката, дължината на трасето, степента на трудност, времетраенето за изминаването му, както и информация за историческите и природните забележителности, покрай които се преминава. Засега изданието е в електронен вариант, но амбицията е да се издаде в печатно тяло и на чужд език.

Сред маршрутите са посочени екопътеките към Архитектурния резерват „Николопис ад Иструм“, водопадите по пътя към Преображенския манастир, към местността Ксилифор и село Арбанаси, Еменския каньон, Хотнишкия водопад. Най-дългият маршрут е шестчасов преход от Къпиновския манастир до град Елена. Пътеводителят ще се разпространява безплатно и ще бъде качен на електронните страници на регионалния исторически музей и туристическото дружество във Велико Търново.

Коментари