Меню Търсене

Дестинации в Родопите

 • Планина Родопите
  В Родопите се намират едни от най-красивите и живописни места в България. Тучни поляни в невероятни нюанси на зеленото се редуват с тъмни иглолистни гори, стръмни канари и живописни каньони. Ако има дестинация, която си струва да бъде посетена през всеки сезон от годината, то това със сигурност са Родопите. Планината се простира на обширна територия и заема голяма част от Централна Южна България. Разделя се условно на Западни и Източни Родопи.
 • Село Татул – Тракийски светилище на Орфей в Родопите
  Тракийско светилище на Орфей край село Татул е планинско село в Южна България, Родопите. То се намира в община Момчилград, Област Кърджали.
 • Крепост Траянови врата
  Траянови врата е името на проход, крепост и шосеен тунел в Ихтиманска Средна гора. Крепостта и тунелът Траянови врата се намират на територията на Община Костенец.Свързва Ихтиманската котловина с Тракийската низина, започвайки югоизточно от Ихтиман, продължавайки край крепостта Траянови врата и завършвайки на 4,5 км северозападно от гр. Ветрен при седловината Паланката (710 м). Намира се на стария римски път Виа Милитарис, като по трасето му съществува стар неподдържан път, който днес е практически неизползваем.
 • Дяволски мост край Ардино
  Дяволският мост (Шейтан кюприя) е средновековен мост на река Арда. Разположен е в живописен пролом на около 10 километра северозападно от град Ардино и на 4 километра източно от с. Гълъбово (община Баните).