Меню Търсене

България топ дестинация за Руския турист

Етъра - Габрово

Етъра – Габрово

България като дестинация се предпочита от руския турист все повече и повече, съобщават от Асоциацията на туроператорите на Русия, пред Дарик. България вече е сред топ пет на най-търсени дестинации за летен сезон 2015.

[adinserter block=“1″]

Туроператори от Русия обясняват спада през изминалият месец юни с факта, че руските туристи предпочитат по-слънчево време и топла морска вода. През юни месец времето в българските курорти по черномориято е все още не достатъчно постоянно. Причина за разминаването в записванията е и фактът, че масовите отпуски в Русия са през юли и август, като търсенето в този период е нормално да се увеличи.

Също така данните на Асоциацията на туроператорите на Русия свидетелстват, че търсенето на България като дестинация е спаднало с 20% в сравнение с миналата година.

Според руските туроператори спадът на доходите в Русия се е отразило и върху стойността на ваканционите. Средната стойност на една почивка в България е по-ниска от миналата година. Българските хотелиери вече отменят специалните предложения за август заради запълването на курортите и хотелите. Най-търсените оферти в България започват от 350 евро на човек за 7-дневна почивка в тризвезден хотел. За хотел с повече звезди цените стигато до 550 евро за същата период.

Коментари